Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Ulvepige

 1. #1
  Boggnasker Skovnymfe's avatar
  Reg. dato
  Dec 2008
  Sted
  Nordsjælland
  Alder
  23
  Indlæg
  286

  Standard Ulvepige

  Ulvepige

  Forfatter: Helle Ryding

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Serpina og Noatans drager af sted for at finde troldmanden med slangesværdet og befri Undinen, men troldmanden har et langt forspring og vores hovedpersoner er ikke sikre på, hvor de skal lede.

  Udgivelsesår: 2013

  ISBN: 978-87-17-04206-3

  Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

  Serie: Klintespind 2

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  ”Ulvepige” er andet bind i serien Klintespind af Helle Ryding, hvis man ikke har læst den første bog, vil jeg anbefale, at læser den først Ryding, Helle: Serpina (Klinespind 1), da der i denne anmeldelse kan afsløres ting fra den første bog. Hvis man allerede har læst første bog, så er det bare med at komme i gang med denne forrygende efterfølger.

  Bogen starter kort efter at vi forlod vores hovedpersoner på klinten. Serpina, Noatan og prins Augustin har sammen med nogle af Augustins mænd slået sig ned i Petrines kro, hvor de prøver at samle folk, der kan hjælpe dem med at gøre modstand mod Broderskabet, så Kora igen kan blive et frit land. Men det er svært, for ondskaben lurer alle vejene, og man skal passe på hvad man siger, når andre kan høre én. Der er mange gåder der mangler at blive løst, for hvordan kunne det overhovedet lykkes for troldmanden at komme så tæt på kong Mithram, uden at han opdagede det? Mange menneskers liv afhænger af den lille folk på Petrines kro, men Serpina ved, at hvis det skal være muligt for hende, at befri hendes familie fra klinten og det soriaske folk, må hun ud og dræbe troldmanden med slangesværet og befri Undinen. Sammen med Noatan drager hun af sted, uden at være sikre på hvilken vej de skal tage, for hvordan finder man en Dal der har været skjult i tusindvis af år? Første gang i sit liv står Serpina, for alvor på egne ben, uden sin fars beskyttelse.

  Denne bog forsætter i samme fantastiske stil, som vi kender Helle Ryding for. På Serpinas og Noatans rejse ud i verden, får vi et dybere kendskab til personerne, og ikke alt er som det ser ud til at være. Det handler i høj grad om at ture stole på hinanden, og finde frem til hvad der er sandhed eller ej.
  En af de gode ting ved denne serie, er at den tager udgangspunkt i danske sagn og natur. Helle Ryding forstår at skabe et helt nyt univers, som man drages ind i. Der er tænkt over alting, og ingen løse ender. Selvom vi i denne bog møder mange nye små samfund, optræder de i en større sammenhæng. Måden hvor med omgivelserne beskrives, beskriver samtidig de folk der lever omkring dem.

  Sproget er levende og flot. Man kan tydeligt forstille sig, hvor skræmmende klinten må være når uvejret raser. Samtidig formår Ryding også at skrive nogle virkelig smykke passager, uden det kommer til at virke pladderromantisk.

  Målgruppemæssigt synes jeg, at bogen rammer meget bredt. Kampen mod det onde, er noget vi alle vil kæmpe for. Fordi der er så gennemarbejdet et univers med komplotter, sammensværgelser og frihedskæmpere, er det en bog, der kan interesse alle alders grupper. Samtidig kan vi alle se op til Serpina med hendes mod og vilje til at kæmpe for andre.

  Da næste bog i serien ”Månebarn” starter lige efter denne bog slutter, anbefaler jeg, at man anskaffer sig begge bøger inden man begynder. Ellers bliver det svært at vente på forsættelsen ;)
  "Månebarn" udkom samme dag som "Ulvepige"

  Ulvepige af Helle Ryding - køb bogen hos SAXO.com

  Andre bøger af Helle Ryding:
  Den sorte ravns forbandelse (Morganas Kilder 1)
  De fire Vinde (Morganas Kilder 2)
  Regnbuestøv (Morganas Kilder 3)

  Ryding, Helle: Serpina (Klinespind 1)
  Senest redigeret af Boris : 20-06-13 kl. 07:52

 2. #2
  Overboggnasker AnnaM.'s avatar
  Reg. dato
  Nov 2012
  Alder
  20
  Indlæg
  359

  Standard

  Åh, nu kan jeg ikke vente med at læse den!

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •