Magne nyder ferien, selvom han savner både Nevi og Tangea.

Da den nye overheks Amelia kalder ham tilbage til Tangea går det snart op for ham, at der er noget rivende galt. Amelia har ændret en del ting - blandt andet skåret ned på rationerne til Morklerne - og ingen leder tilsyneladende efter den tidligere overheks Emmelin og hendes hjælper, katten Linny. Samtidig har Amelia ændret sig. Hun er blevet mere kold, og lader i det hele taget til at være mere interesseret i magt end i at hjælpe. Amelia har også fundet en kusine til Magne. Pigen er heks, og Amelia fortæller Magne, at hun skal være hans nye hjælper i Morklernes land.

Emma viser sig dog snart ikke at være spor hjælpsom. I stedet saboterer hun Magnes arbejde med Morklerne, og virker til at have planer om at ville overtage Magnes plads som heks ved Morklerne.
Amelia vil ikke høre på Magne, og snart bliver Magne degraderet, og Emma overtager hvervet som heks.

Magne er dog fast besluttet på at afsløre Emmas planer og hjælpe Morklerne, og gør alt hvad han kan for finde ud af hvad der foregår. Det er dog ikke spor nemt, og det viser sig snart, at der ligger mere bag Amelias væremåde end man skulle tro.

Snart må Magne igen kæmpe for livet for at redde Morklerne og Tangea.

Fantastisk fortsættelse af Heksens arving. Bogens sprog er rigtig godt, og personerne er levende beskrevet. Handlingen er medrivende og spændende, og man kan ikke undgå at leve sig ind i bogens magiske univers. Har man læst Heksens arving vil man absolut ikke blive skuffet over fortsættelsen som er lige så god og spændende. Bogen kan varmt anbefales.