Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Monstrene

 1. #1
  Overboggnasker Kirsten's avatar
  Reg. dato
  Feb 2008
  Sted
  Ribe
  Alder
  37
  Indlæg
  372

  Standard Monstrene

  Monstrene

  Forfatter: Garth Nix og Sean Williams

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Tvillingerne Jaide og Jack kæmper stadig med at lære at styre deres Gaver. Da de hører om det lokale monster beslutter de sig for at finde det og stoppe Ondskaben. Men ikke alt er som det ser ud til...

  Udgivelsesår: 2014

  ISBN: 978-87-7128-557-4

  Forlag: Rosenkilde & Bahnhof

  Serie: Kaostvillinger 2

  Samlet bedømmelse: 8/10

  Sprog: 9/10

  Handling: 8/10

  Underholdningsværdi: 8/10

  Jaide og Jack er tvillinger og født med særlige gaver. De bor hos deres bedstemor sammen med deres mor efter deres hus blev sprængt i luften af Ondskabens væsener. Jack og Jaide er nemlig vogtere ligesom deres far og bedstemor, men har endnu ikke lært at styre deres gaver. Deres bedstemor og hendes ledsagere, de talende katte Kleo og Ari, forsøger at lære tvillingerne at bruge deres gaver, men det er ikke let. For tvillingerne er født med stærke gaver. Gaver, der er så stærke at deres bedstemor kalder dem kaostvillinger.
  Jaide og Jack er vendt tilbage til hverdagen efter deres første opgør med Ondskaben. Men da de hører historien om det lokale monster i skolen er Jaide fuldstændig overbevist om at Ondskaben er vendt tilbage til byen. Hun kan dog ikke overbevise bedstemoren, og bestemmer sig derfor til selv at finde monstret og standse det. Jack er mere tvivlende, men bliver alligevel indblandet i eftersøgningen. Og Jaide ved lige hvor hun skal starte: En ny entreprenør er kommet til byen, og han vil have fingrene i bedstemorens hus. Jaide er overbevist om at han er agent for Ondskaben. Men er han nu også det? Og hvordan kan tvillingerne undersøge ham når de er ved at blive gode venner med hans datter?
  Samtidig opfører tvillingernes bedstemor sig mere og mere mærkeligt. Hun kommer og går uden forklaring, og svarer ikke på tvillingernes spørgsmål. Jaide og Jack får brug for alle deres evner hvis de skal løse gåden om Portlands Monster.

  Bogen er fuld af magi, og ligesom i Garth Nix´ andre bøger er der også en god portion gys iblandet. Handlingen er spændende med masser af action, men virker en smule gentagende i forhold til første bog i serien, som det iøvrigt er en god idé at have læst først, da man ellers vil være rimelig forvirret omkring tvillingernes evner og bedstemorens rolle. Sproget er godt, og er med til at skabe den uhygge som præger både bogen og handlingen. En ganske underholdende serie som absolut er værd at læse.
  Når der er stablet bøger overalt i mit bibliotek, på gulvet, stolene osv., er det fordi, det næsten er umuligt at låne reoler (Mark Twain)

 2. #2
  Bogekvilibrist xdx's avatar
  Reg. dato
  Dec 2008
  Indlæg
  1.959

  Standard

  Jeg havde slet ikke lagt mærke til, at Nix havde udgivet en ny serie :s

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •