Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 2 af 2

Emne: Pssst!

 1. #1
  Boggnasker Hejgaard's avatar
  Reg. dato
  Feb 2009
  Sted
  København - og Samsø
  Alder
  71
  Indlæg
  51

  Smile Pssst!

  Pssst!

  Forfatter: Annette Herzog

  Forfatterens hjemmeside

  Bogen kort fortalt: Viola er 12 år og gør sig mange tanker om hvem hun er, og hvad hun vil med sit liv. Hendes mange overvejelser vises via både tekst og illustrationer.

  Udgivelsesår: 2013

  ISBN: 978-87-638-2733-1

  Forlag: Høst & Søn

  Serie: -

  Samlet bedømmelse: 9/10

  Sprog: 9/10

  Handling: 8/10

  Underholdningsværdi: 9/10

  HVEM? MIG?

  Tekst: Annette Herzog
  Illustrationer: Katrine Clante
  Graphic novel i 4 farver. 96 sider 199,95 kr

  Viola er 12 år og optaget af så nogenlunde det samme som mange andre jævnaldrende piger. Hun betragter sin omverden og gør sig overvejelser om sin egen placering i den. Hun spekulerer over livet og døden og ikke mindst over, hvem hun egentlig er.

  Nogle af hendes overvejelser er direkte nedfældet som tekst: Hvem er jeg? Andre vises som tegnede collager, som indholdet af en opslagstavle eller måske via en tegneserie. Der er 12 afsnit i bogen, og hvert af dem rummer et særligt tema, som belyses ved hjælp af både teksten og de mange illustrationer: Besøg hos bedsteforældrene. I byen med veninderne. Far og mor. Er jeg egentlig pæn eller hvad? Naturen og medierne – og meget mere.

  Siderne rummer mange spørgsmål, mange overvejelser, og hvis de giver svar, gemmer de sig i sidernes mylder. Det kan jeg godt lide, for selv jeg slet-ikke-tolvårige kommer uvilkårligt til at overveje og prøve at finde mine svar.
  Er det egentlig værre at være død end ikke at være født endnu? spørger Viola for eksempel. Tja ... farfar kan ikke svare. Han laver i stedet for endnu et bord. Historien rummer også en tør humor.

  Viola er skilsmissebarn og delebarn, bor både i byen og på landet, hun har sine forældre, en papfar og en papmor, hun har farfar og mormor, hun går i 5. klasse og har skiftende veninder. Hun dagdrømmer og passer sin skole. Hun begår fejl og siger undskyld. Hun vil være sanger eller pilot, skuespiller eller læge – hun er en temmelig almindelig pige og let for andre at spejle sig i.

  Illustrationerne er enkle og tilstræbt naturalistiske, og der foregår rigtig meget på siderne. Formen - graphic novel - passer fint til indholdet på den måde, at når man er cirka 12 år, er ens verden så myldrende fuld af elementer, man skal finde ud af at spejle sig i, vælge blandt og manøvrere imellem – nøjagtig som bogen viser, at Viola prøver. Der er mange måder at gøre det på, der er mange rigtige måder, det gælder bare om at gå i gang med at tjekke det hele ud.

  'Pssst!' er en charmerende og tankevækkende bog om at være cirka 12 år og prøve at finde ud af det.

  Venlig hilsen Janne Hejgaard
  Senest redigeret af Boris : 31-05-13 kl. 15:22

 2. #2

  Standard

  Er det til både drenge og piger?:-)

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •