Pin It
+ Besvar emne
Viser resultater 1 til 3 af 3

Emne: Jylland Tur/Retur

 1. #1
  Boggnasker Chrisen's avatar
  Reg. dato
  Aug 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  25
  Indlæg
  178

  Standard Jylland Tur/Retur

  Jylland Tur/Retur

  Forfatter: Søren B. Kristensen

  Bogen kort fortalt: Københavneren Christina har lovet hendes kæreste Morten, at de skal tilbringe julen ovre ved hans familie i det (for Christina) mørke Vestjylland. Hendes fordomme er mange om dette øde land befolket af kristne fanatikere heriblandt Mortens familie.

  Udgivelsesår: 2011

  ISBN: 8771280634

  Forlag: Rosenkilde & Bahnhof

  Samlet bedømmelse: 10/10

  Sprog: 10/10

  Handling: 10/10

  Underholdningsværdi: 10/10

  Sideantal: 243

  Københavneren Christina har lovet hendes kæreste Morten, at de skal tilbringe julen ovre ved hans familie i det (for Christina) mørke Vestjylland. Hendes fordomme er mange om dette øde land befolket af kristne fanatikere heriblandt Mortens familie. Christina beslutter at sætte alle sejl ind for at vinde svigerfamiliens gunst, men livet på gården lidt udenfor den lille vestjyske by, Grålund, er ikke ligefor og slet ikke for en vaskeægte københavner som Christina. Da situationen i Vestjylland er blevet mere end tålelig for Christina, dukker Mortens ekskæreste, den smukke og kække Louise, op for at fejre juleaften med familien, noget som Morten tilfældigvis har glemt at nævne.

  En række hårrejsende pinlige forviklinger venter Christina forude, og de giver ikke alene jyderne grå hår i hovedet, men truer med at tilintetgøre forholdet med manden hun elsker.

  Jylland Tur/Retur er en rigtig (rigtig!) god bog, som jeg varmt kan anbefale til andre. Det er en bog, som jeg havde svært ved at ligge fra mig bl.a. fordi, at den er så velskrevet. Søren B. Kristensen har et rigtig godt varieret sprogbrug, hvilket jeg godt kan lide. Bogen får en ekstra sproglig nuance i og med, at de vestjyske personer taler vestjysk i bogen (dog med oversættelse i sidefoden, for dem som ikke er så bevandret i det vestjyske ;).

  Bogens handling bygger på interaktionen mellem Christina og hendes svigerfamilie, noget som måske lyder kedeligt, men bestemt ikke er det! Handlingen formår at være både underholdende samtidig med, at den er alvorlig, uden at læseren bider mærke i det. Her mener jeg de mange pinlige og hårrejsende situationer som Christina bliver kastet ud i, mens hun er i Vestjylland, men på samme tid også mødet mellem to verdener – storbyen København og den vestjyske landsby Grålund og de fordomme som Christina besidder.

  Derudover er handlingen spænding bygget på Christinas op- og mange nedture i Vestjylland, hvor de sidste er særdeles underholdende og får en til at trække på smilebåndet. Bogens tempo er langsomt, men det bliver på ingen måde kedeligt. Der er ikke meget action i bogen, men det er heller ikke nødvendigt, det ville ødelægge bogens stemning og plot. Gennem bogen ridser forfatteren også forskellene op på livet i Vestjylland over for livet i København, men også i Mortens familie over for Christinas familie.

  Bogen er en af de bedre bøger, som jeg har læst i lang tid bl.a. fordi den er så realistisk og rolig i handlingen. Det er en bog som man kan hygge sig med, hvis man trænger til at læse en god historie.

  Leveret af Riidr e-bøger | Mere om 'Jylland tur/retur' som e-bog

  Senest redigeret af Boris : 27-07-13 kl. 08:49
  Hope for the best, prepare for the worst

  ”Husk ingen kan få dig til at føle dig mindreværdig uden din tilladelse” Eleanor Roosevelt

  Nyd dagen i dag, som var det din sidste, morgendagen kender vi ej

 2. #2
  Administrator Boris's avatar
  Reg. dato
  Oct 2006
  Sted
  5000 C
  Indlæg
  13.659

  Standard

  Jeg er selv vestjyde af fødsel og opvækst, og har oplevet masser af denne type kultursammenstød i den lille provinsby jeg voksede op i. Tror godt jeg kunne finde på at læse bogen - den er skrevet på læselisten på bagsiden af mit efterhånden enormt store øre

 3. #3
  Boggnasker Chrisen's avatar
  Reg. dato
  Aug 2009
  Sted
  Aarhus
  Alder
  25
  Indlæg
  178

  Standard

  Det kan du roligt gøre! ;) Jeg kan i hvert fald kun varmt anbefale bogen
  Hope for the best, prepare for the worst

  ”Husk ingen kan få dig til at føle dig mindreværdig uden din tilladelse” Eleanor Roosevelt

  Nyd dagen i dag, som var det din sidste, morgendagen kender vi ej

+ Besvar emne

Hurtigt svar Hurtigt svar

Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind ovenfor.

Hvad hedder det brændstof biler almindeligvis kører på?

Emneord for dette emne

Bogmærker

Regler for indlæg

 • Du kan starte nye emner
 • Du kan skrive svar
 • Du kan ikke tilføje vedhæftninger
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •